nieuws

Dennis Mijnsbergen wint NK Biertappen

Café

Café De Oranjeboom in het Zeeuwse ’s Heer Hendrikskinderen heeft de beste biertapper van Nederland in huis. Dennis Mijnsbergen won woensdag het NK Biertappen 2009 in Brothers in Bunnik.

Dennis Mijnsbergen wint NK Biertappen

Mijnsbergen was de beste van 26 deelnemers bij de landelijke wedstrijd. Het deelnemersveld kwam tot stand na regionale voorrondes. Mijnsbergen plaatste zich voor het NK via de regionale wedstrijd in Zeeland.

Van de 26 deelnemers plaatste zich na twee rondes tien deelnemers voor de finale. Zes van de tien finalisten waren vrouwen, maar het podium bestond uiteindelijk alleen uit mannen. Mijnsbergen rekende in de finale af met de Limburgers Lucien Maraite en Tom Opgenhaffen.

Mijnsbergen voldeed volgens de vakjury – die onder andere bestond uit de oud-winnaars Erwin Storm en Gilbert Royen en uit biergrootheid Dick Wildeman – het beste aan de opdracht; het tappen van twee fluitjes en twee vaasjes en in de finale daar nog het uitschenken van een bockbier uit fles bij. Naast zijn vaktapkunst maakte ook zijn glimlach indruk bij de jury.

Met de overwinning kreeg Mijnsbergen naast bloemen en een beeld, een opleiding tot biersommelier ter waarde van 350 euro.

Bekijk hier de foto’s van het NK Biertappen 2009

Reageer op dit artikel