nieuws

Haarlems Jopen Koyt wint internationale bierprijs

Café

Het Haarlemse Jopen Bier heeft een gouden medaille gewonnen tijdens de European Beer Star 2009-verkiezing, een van ’s werelds belangrijkste bierwedstrijden. Jopen kreeg de prijs voor het bier Jopen Koyt in de categorie ‘Herb and Spice Beer’.

Haarlems Jopen Koyt wint internationale bierprijs

Tijdens de feestelijke uitreiking op 18 november 2009 in Neurenberg in het Duitse Beieren, nam Jopen-oprichter Michel Ordeman de prijs in ontvangst.

Jopen Bier

‘Wij zijn er erg trots op dat Jopen Bier deze prijs heeft gewonnen,’ aldus Ordeman. ‘Onze klanten zijn al jarenlang erg enthousiast over onze speciaalbieren maar met deze medaille krijgen we nu ook bijzondere erkenning van een internationale vakjury.’

Jopen Koyt is een donker bier van 8,5 procent met een verwarmende kruidige smaak. Dit ambachtelijke bier is gebrouwen volgens een recept uit 1407 en bevat onder meer gruit, een middeleeuws kruidenmengsel.

Reageer op dit artikel