nieuws

Hertog Jan onder de hamer

Café

Veilinghuis Christie’s veilt op maandagavond 23 november voor het eerst in haar bestaan bier. Het gaat om bijzondere flessen bier die jarenlang hebben gerijpt in de kelders van de Hertog Jan Brouwerij in Arcen.

Hertog Jan onder de hamer

‘Uiteraard zijn we bij Christie’s gewend om zeldzame wijnen te veilen, maar deze bierveiling is een primeur. Het zal een nieuwe dimensie zijn voor onze verzamelaars,’ aldus Jop Ubbens, direct en veilingmeester van Christie’s.

Volgens Gerard van den Broek van Hertog Jan kan het bier de vergelijking met een goede bewaarwijn absoluut aan. ‘Tijdens de verbouwing van de kelder ontdekte ik per toeval de intense smaak van oude Hertog Jan Grand Prestige die na jaren van rijpen een portachtige smaak had ontwikkeld.’

Sommigen veilingbieren zijn twintig jaar oud, en zijn exclusief en eenmalig op de veiling te koop.

De opbrengst van de veiling gaat naar een landbouwproject van de ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib. De veiling start op 23 november om 18.30 uur.

Reageer op dit artikel