nieuws

Klink: Rookruimte heeft geen invloed op omzet

Café

Horecazaken met een rookruimte behalen vergelijkbare omzetten als ondernemingen zonder zo’n ruimte. Dat blijkt uit een rapportage van minister Ab Klink van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer over een jaar rookverbod.

Klink: Rookruimte heeft geen invloed op omzet

Naast een nagenoeg gelijkwaardige omzet blijkt ook dat de stijging van het aantal faillissementen in de horeca vergelijkbaar is met die in andere sectoren. En dus lijkt dit volgens minister Klink meer samen te hangen met de recessie dan met de invoering van het rookverbod.

Klink stelt verder dat de naleving van het rookverbod in het algemeen hoog is. Alleen cafés en discotheken zijn volgens de minister minder trouw aan het opvolgen van het rookbeleid.

Reageer op dit artikel