nieuws

Tapwacht wil fors groeien

Café

Nieuwe directeur, nieuwe ambities. Luuk Niels, de nieuwe topman van de Tapwacht, wil fors uitbreiden op de markt van horeca-installaties door totaalleverancier te worden van barinrichtingen. Omzet en de personeelsbezetting van Tapwacht Techniek moeten binnen drie tot vijf jaar kunnen verdubbelen.

Tapwacht wil fors groeien

Nog maar net benoemd tot opvolger van André Gosens, de man die 27 jaar geleden de Tapwacht oprichtte, legt nieuwe directeur Luuk Niels ambitieuze plannen op tafel. Hij zegt met zijn onderneming in het gat te springen dat de brouwerijen achterlaten.

Horecabedrijven

‘Die richten zich steeds meer op hun kernactiviteiten; het produceren, verkopen en leveren van bier. Tapwacht Techniek voert niet alleen een eigen koelbuffetlijn, maar gaat horecabedrijven ook ondersteunen met het financieren, installeren en onderhouden van horeca-installaties.’ Tot nu toe stond de Tapwacht vooral bekend als reiniger van tapleidingen.

Bartechniek

Het bedrijf heeft in dit segment een marktaandeel van circa 50% en is met ruim 17000 klanten marktleider als het gaat om het reinigen van biertaps en frisdrankinstallaties in de Nederlandse horeca. Niels schat de markt van bartechniek op zo’n 60 miljoen euro per jaar en koerst in dit segment binnen enkele jaren op een marktaandeel van 15-20%. Tapwacht heeft nu een omzet van 9 miljoen euro en is een van de divisies van Facilicom Services Group.

800 bezoeken per dag

Om de tap- en installatieleidingen te reinigen en technische installaties adequaat te onderhouden, bezoekt Tapwacht horecabedrijven gemiddeld één keer per 4 weken. Dit komt neer op ruim 800 service- en onderhoudsbezoeken per dag. Niels wil ook de huidige 9 miljoen euro omzet en de personeelsbezetting van Tapwacht Techniek binnen drie tot vijf jaar te verdubbelen.

Reageer op dit artikel