nieuws

500 gratis wapenkluizen beschikbaar

Café

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) stelt in samenwerking met het ministerie van Justitie vijfhonderd wapenkluizen gratis beschikbaar. Horecaondernemers kunnen via een aanvraagformulier in aanmerking komen voor een gratis kluis.

500 gratis wapenkluizen beschikbaar

Het aanvraagformulier is te downloaden via de website van KHN. De branchevereniging beoordeelt de aanvraag. Bij akkoord zal KHN de leverancier, MB Safety BV, opdracht geven een kluis af te leveren.

Voorwaarde om in aanmerking te komen voor een gratis wapenkluis is dat de horecaonderneming in het bezit moet zijn van een veiligheidsplan. Daarnaast moeten horecazaken deel nemen aan een evaluatieonderzoek over kluizen in de horeca. Tenslotte moeten er concrete afspraken zijn tussen de horeca en de regionale politie over het leden van de kluis.

Vrijdag 5 februari werd in het kader van het project ‘Safe in de horeca, wapens in de kluis!’ een wapenkluis geleverd aan Bar Dancing Lunenburg in Loosbroek. Dit gebeurde door KHN-directeur Lodewijk van der Grinten en minister van Justitie, Ernst Hirsch Ballin. De wapenkluizen worden gebruikt om door portiers in beslag genomen wapens te deponeren. De politie beschikt als enige over een sleutel en komt de kluizen met regelmaat legen.

Reageer op dit artikel