nieuws

Amsterdamse cafés overtreden rookverbod massaal

Café

Het rookverbod wordt in Amsterdamse cafés nauwelijks meer nageleefd. Vooral buiten het centrum wordt vrijwel overal weer gerookt. De Amsterdamse krant Het Parool bezocht 44 cafés en bijna overal staat de asbak weer op tafel.

Amsterdamse cafés overtreden rookverbod massaal

De 44 cafés bevinden zich in en rond vijf willekeurig gekozen straten. Vooral in buurtkroegen staan bijna overal de asbakken weer op tafel. Op de vraag van de krant waarom de kroegen het rookverbod aan hun laars lappen, geven ondernemers aan: ‘Als ze hier niet mogen roken, gaan ze ergens anders heen.’

‘Twee weken heb ik het rookverbod gehandhaafd,’ zegt een caféeigenaar op de Bos en Lommerweg. ‘Als ik het langer had gedaan, had ik mijn tent wel kunnen sluiten.’

De Amsterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland noemt het negeren van het rookverbod niet goed te praten, ‘maar wel begrijpelijk’.

Zie ook

Reageer op dit artikel