nieuws

Eerste Jenever Festival trekt 700 bezoekers

Café

Het eerste Jenever Festival in Schiedam is zaterdag en zondag bezocht door ongeveer zevenhonderd belangstellen. Dat lieten de organisatoren weten. Doel van het evenement in het Jenever Museum was de populairste Nederlandse borrel eens extra onder de aandacht te brengen.

Eerste Jenever Festival trekt 700 bezoekers

Dertien distilleerderijen waren met hun speciale drankjes naar Schiedam gekomen. De liefhebbers konden tien jaar oude Korenwijn, speciale scheepsjenever en notarisjenever proeven. Ook waren er lezingen waar dieper werd ingegaan op de geheimen van de verschillende soorten jenever. Het Nederlands kampioenschap cocktails maken op basis van jenever was een grote publiekstrekker.

Het festival was bedoeld voor zowel de thuisdrinkers als bezoekers van de horeca. Beide dagen was de distilleerderij De Gekroonde Brandersketel van het Jenever Museum in bedrijf.

Reageer op dit artikel