nieuws

KNSB: ‘Schaatsfans kijken niet in kroeg

Café

De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) denkt dat er niet veel kroegen inspelen op de schaatswedstrijden tijdens de komende Olympische Spelen. De KNSB stelt dat er bij schaatsen een gebrek aan collectieve kijkbehoefte is en dat er minder juichmomenten zijn dan bijvoorbeeld bij voetbal.

KNSB: ‘Schaatsfans kijken niet in kroeg

‘Schaatsen wordt meer in huiselijke kring bekeken en ervaren dan bijvoorbeeld voetbal. We hebben daarom ook nog geen signalen ontvangen dat bijvoorbeeld schaatsclubs willen uitpakken met tv-evenementen rondom Vancouver’, aldus een woordvoerder van de KNSB.

De woordvoerder stoelt zijn mening mede op een mislukte horeca-activiteit tijdens de vorige Olympische Spelen. Toen was er voor Café Turijn in het Haagse schaatscentrum De Uithof niet veel animo.

Volgens de KNSB is er voor schaatsen een gebrek aan collectieve kijkbehoefte. ‘De climax bij het schaatsen ligt altijd op het laatste moment, want in de laatste ritten komen de beste sporters tegen elkaar uit en het draait natuurlijk om de eindtijd van een rit. Daardoor zijn er minder juichmomenten dan bij voetbal, waar elk doelpunt reden is om in de benen te komen’.

Daarnaast willen volgens de KNSB schaatskijkers liever luisteren naar het tv-commentaar en willen ze in alle rust de tussentijden van de rijders noteren.

Tip

Bekijk hier het schema van de schaatswedstrijden tijdens de Olympische Spelen.

Reageer op dit artikel