nieuws

Ook cafés willen nullijn in cao

Café

Na de sectoren Restaurants en Hotels heeft ook de sector Drankverstrekkende Bedrijven van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) kenbaar gemaakt een nullijn te willen afspreken in de nieuwe horeca cao.

Ook cafés willen nullijn in cao

Dat zegt sectorvoorzitter Remco Glas. Glas laat weten vorige week een verzoek te hebben ingediend bij onderhandelaar Paul Schoormans van KHN dat wat cafés betreft de lonen bevroren moeten worden in de nieuwe cao.

‘Wij zijn ook voor een nullijn’, laat Glas weten, doelend op de sectoren Restaurants en Hotels die eerder aangaven niets te zien in een verhoging van de lonen met 1,5 procent zoals eerder was besproken tussen de vakbonden en KHN.

Glas: ‘Het is economisch dusdanig dat we wel voor een nullijn moeten kiezen. We gaan voor behoud van personeel. Dat is nu verstandiger, dan de lonen te verhogen. Het is begrijpelijk dat de vakbonden een plusje willen behalen, maar je moet naar de markt kijken. En die is niet best op dit moment’.

Eerder lieten de sectoren Hotels en Restaurant weten dat het onverstandig is om de lonen op te trekken. Sectorvoorzitter Gijsbert Bianchi van Restaurants liet eerder weten dat het ‘in Woerden (hoofdkantoor van KHN) te weinig is doorgedrongen hoe hard de crisis bij restaurants is aangekomen’.

Reageer op dit artikel