nieuws

Pubers op les als straf voor drinken

Café

Friese pubers die met alcohol op straat rondhangen, moeten het project ‘Nuchter Bekeken’ volgen. Daar leren ze over de schadelijke effecten van alcohol.

Pubers op les als straf voor drinken

Het gaat om pubers uit de steden Leeuwarden, Kollumerland, Dantumadel, Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel en Dongeradeel. Het project is een experiment van het bureau Halt voor alternatieve straffen en verslavingszorg Noord-Nederland.

Drinkende pubers die strafbare feiten plegen krijgen naast de cursus ook een werkstraf, moeten de schade vergoeden en excuses maken aan de slachtoffers.

Het aantal jongeren die in een ziekenhuis opgenomen worden in verband met alcoholvergiftiging stijgt snel. In 2007 ging het landelijk om 231 pubers, in 2008 om 288 en in de eerste helft van 2009 waren het er al 184.

Reageer op dit artikel