nieuws

‘Rookverbod kleine cafés kan wel

Café

Het rookverbod is mogelijk toch geldig voor de ongeveer achtduizend kleine cafés die Nederland telt. De advocaat-generaal bij de Hoge Raad heeft dinsdag een advies aan het hoogste rechtscollege uitgebracht waarin dit staat.

‘Rookverbod kleine cafés kan wel

Volgens hem kon minister Klink wel op grond van de Tabakswet komen tot een rookverbod in horecagelegenheden van ondernemers zonder personeel. De Hoge Raad geeft het definitieve oordeel over de zaak waarschijnlijk eind maart.

Afgelopen zomer leek het rookverbod van minister Ab Klink van Volksgezondheid te wankelen na een uitspraak van het gerechtshof in Leeuwarden. Dat sprak de eigenaars van de Groningse kroeg De Kachel vrij van overtreding van het rookverbod.

Volgens dit hof staat nergens in de wet dat het roken in horecagelegenheden verboden moet worden. Eerder sprak het gerechtshof in Den Bosch café Victoria in Breda al vrij.

Reageer op dit artikel