nieuws

Californië wil ook rookverbod op stranden

Café

Het rookverbod in de VS gaat zo ver dat het op de toeristische stranden van Californië verboden moet worden een peuk op te steken. Een meerderheid van het parlement in de Amerikaanse staat is voorstanden van een rookverbod op 278 stranden en natuurparken.

Californië wil ook rookverbod op stranden

Maandagavond stemde het parlement in met het instellen van een rookverbod voor de stranden en parken, zo meldt de krant Los Angeles Times. Op het overtreden van het verbod komt een boete van omgerekend maximaal 75 euro te staan.

Het is nog onduidelijk of de gouverneur van Califonië, Arnold Schwarzenegger, de wet ondertekent. In Los Angeles zelf is al een rookverbod voor parken en stranden. Vooral de Democraten hechten veel waarde aan een rookverbod vanwege de volksgezondheid en het tegengaan van bosbranden. De Republikeinen zijn tegen de uitbreiding van het rookverbod.

Reageer op dit artikel