nieuws

Familiebrouwers presenteren opnieuw Smaak van Echt

Café

Na de Smaak van Echt 2009 presenteren de vier Nederlandse familiebouwerijen eind mei de Smaak van Echt 2010: een opvallend kartonnen kratje met opnieuw vier verschillende bieren die speciaal voor de gelegenheid gebrouwen zijn.

Familiebrouwers presenteren opnieuw Smaak van Echt

De Smaak van Echt won in 2009 de Gouden Pint, de hoogste onderscheiding voor activiteiten die de Nederlandse biercultuur versterken. De familiebrouwerijen die samenwerken in de Smaak van Echt zijn: Alfa uit Schinnen, Budels uit Budel, Gulpener uit Gulpen, en Lindeboom uit Neer. Samen goed voor ruim vijfhonderd jaar brouwervaring.

Net als vorig jaar hebben de brouwmeesters van de vier brouwerijen ieder een bijzonder bier gemaakt. Hoewel verschillend van smaak is er wel een overeenkomst, de beperkte filtering, waardoor smaak beter behouden is. Het zijn eenmalig brouwsels, dus voor Echt 2010 geldt op = op.

De Alfa Echt 2010 is een bovengistend, licht natuurtroebel bier met 5,5% alcohol. Budels Echt 2010 een Weißbier, een witbier Duitse stijl en heeft een alcoholpercentage van 5%. Gulpener Echt 2010: een ongefilterd Speltbier (type Weizen) van 5,5% alc. De Lindeboom Echt 2010 tenslotte is een bovengistend lichtblond bier met een fruitige smaak en heeft een alcoholpercentage van 5,5%.

Reageer op dit artikel