nieuws

Hoornse horeca voelt zich bedrogen

Café

De horeca in Hoorn voelt zich bedrogen door de vijf partijen die samen de nieuwe coalitie vormen. In plaats van de toegangsstop voor de horeca van tafel te vegen zoals winnaar VVD beloofde in de verkiezingscampagne, wordt het alleen een uur verlaat naar 01.00 uur.

Hoornse horeca voelt zich bedrogen

De horeca vindt dat de partijen hun verkiezingsbelofte niet nakomen. Zij willen terug naar de oude tijd van 02.00 uur.

Coalitiepartijen VVD, VOCHoorn en Fractie Tonnaer gingen met campagneteams letterlijk de kroeg in, deelden bierviltjes uit en beloofden het terugdraaien van de maatregel.

Tijdens de onderhandelingen voor de nieuwe coalitie bleken ze water bij de wijn te willen doen.

Toegang naar twee uur

De afdeling Hoorn van KHN reageert via voorzitter Hoying Wu-Cheung en zegt het besluit zeer te betreuren. ‘Unaniem willen we als Hoornse horeca dat het toegangstijdstip naar 2.00 uur teruggaat. Het is heel jammer dat de nieuwe coalitie dit blijkbaar niet wil.’

Bernard Rive van Fame Hoorn is meer uitgesproken: ‘Wij zijn het absoluut oneens met dit ‘compromis’. Het is kiezersbedrog. Hoe haalt men het in de botte hersens om te denken dat als 00.00 uur niet werkt, tegen het drankmisbruik van onze kinderen, dat 01.00 wel doet. Het electoraat wordt gewoon zwaar bedonderd.’

Peter Ramaker van Bar Satchmo is witheet. ‘Dit is typisch kiezersbedrog. Politiek bedrijf is liegen..’

Hoornse horeca eerder in Misset Horeca Live:


Misset Horeca Live 05-01-10 Wetgeving
Geüpload door fseesink. – De allerlaatste nieuwscontent.

Reageer op dit artikel