nieuws

Kroes partij in zaak om torenhoge bierboete

Café

Neelie Kroes, de voormalige eurocommissaris voor mededinging, heeft wel degelijk verhinderd dat de studentenvereniging van Nyenrode overstapte van Heineken naar Bavaria. Vorige week ontkende ze iedere betrokkenheid.

Kroes partij in zaak om torenhoge bierboete

Bavaria wilde met deze beschuldiging vorige week aantonen dat Kroes zelf als partij betrokken is in de zaak om de torenhoge bierboete van 275 miljoen euro die Kroes de brouwers oplegde. Kroes legde die bierboete in 2007 op aan de brouwers omdat ze illegale prijsafspraken zouden hebben gemaakt.

Na haar ontkenning partij te zijn in de bieroorlog van vorige week, meldden zich een aantal direct betrokkenen die stelt dat Kroes wel degelijk een overstap van Heineken naar Bavaria heeft voorkomen.

Haar nauwe relatie met Karel Vuursteen, destijds topman bij Heineken, en het feit dat Heineken de universiteit een leerstoel had geschonken ter waarde van 1,5 miljoen gulden, zouden haar belangrijkste motieven zijn, zo schrijft de Telegraaf.

Reageer op dit artikel