nieuws

Roep om sluiting disco Clubs Q

Café

De Friese discotheek waar afgelopen weekend een 16-jarige jongen bij een gevecht om het leven kwam, moet dicht. Althans, dat wordt geopperd op internet. Ook zijn er geluiden te horen dat de disco open moet blijven.

Roep om sluiting disco Clubs Q

Voor- en tegenstanders van het dichtgooien van Club Q in het Friese Burgum verkondigen hun mening op Hyves. Dit naar aanleiding van de dood van Redmar Smedema afgelopen weekend.

Smedema overleed na een discogevecht. Naar nu blijkt is er ook nog een zwaargewonde gevallen, de 20-jarige Gerard Dijkstra. De oorzaak van de vechtpartij moet mogelijk gezocht worden in rivaliteit tussen diverse Friese dorpen.

Een woordvoerder van Club Q laat in De Telegraaf weten niet te willen reageren op de gebeurtenissen om zo het politieonderzoek niet te verstoren. De gemeente heeft kenbaar gemaakt geen noodzaak te zien in het verscherpen van de veiligheidmaatregelen bij de discotheek na de fatale vechtpartij.

Reageer op dit artikel