nieuws

Sjoerd Kooistra: ‘Ik houd van problemen oplossen

Café

Sjoerd Kooistra houdt van het spel van onderhandelen, dealen en het oplossen van problemen zoals bij de jongste affaire rondom Heineken. De negatieve publiciteit rondom zijn persoon doet de horecatycoon helemaal niets.

Sjoerd Kooistra: ‘Ik houd van problemen oplossen

Dat liet Sjoerd Kooistra weten in het televisieprogramma Pauw & Witteman. Kooistra was er dinsdagavond te gast om te praten over de recente problemen die er tussen zijn persoon en bierbrouwer Heineken zijn.

‘Het spel vind ik leuk. Het onderhandelen, het dealen, de problemen die je hebt en die dan oplossen. Dat vind ik leuk. De negatieve publiciteit doet me helemaal niets. Maar ik vind het wel vervelend voor die mensen die in mijn zaken werken’, aldus Kooistra.

Heineken

Over de jongste affaire met Heineken is Kooistra helder. ‘Ik ben geen partij. Ik heb een stuk van mijn bedrijf tot 2021 verhuurd aan Heineken. Het gaat om 31 panden. Op een gegeven moment zijn die in een nieuwe bv gegaan met een tussenpersoon, want Heineken wilde dat niet zelf doen. Heineken wil het brood hebben en gebracht hebben door de koerier, maar wil de koerier niet betalen. Dat is het hele verhaal’.

Kooistra laat weten ‘op zich’ niets tegen Heineken te hebben. ‘Ik heb geen ruzie met Heineken. Met Heineken doe ik al 25 jaar zaken en heb weinig problemen gehad. Bij Exit in Amsterdam hebben ze nieuwe sloten op de deur gezet. Prima, dat mag Heineken doen. Heineken huurt van mij en is daar verantwoordelijk voor. En als iemand niet betaalt, dan moet hij eruit.’

Kaap Hoorn

De horecatycoon, die recent paviljoen Kaap Hoorn in Groningen kocht, zegt over twee gezichten te beschikken. ‘Ik ben iemand met twee gezichten; één privé en één zakelijk. Ik kan heel aardig en best vriendelijk zijn. Maar ik kan ook keihard zaken doen’.

Kooistra haalde ook nog, zoals hij dat noemt, zijn haat-liefde verhouding met Amsterdam aan. Hij doelde daarmee op de kritiek in Amsterdam met de Bibob zes jaar geleden. ‘Typisch Amsterdam: eerst brullen en roepen, en dan pas kijken hoe de boel in elkaar zit. In andere steden heb je dat veel minder’.

Reageer op dit artikel