nieuws

Werknemers Carlsberg staken om bier

Café

Stakend personeel van de Deense bierbrouwerij Carlsberg eist niet meer salaris of behoud van banen, maar meer bier. Honderden medewerkers van het magazijn en chauffeurs willen op het werk ook buiten de middagpauze een biertje drinken.

Werknemers Carlsberg staken om bier

De directie besloot op 1 april dat uitsluitend nog tijdens de lunch het gerstenat genuttigd mag worden. De leiding zegt te streven naar een maatschappelijk aanvaardbaar alcoholbeleid.

Personeelsleden beroepen zich op een oude regeling waardoor zij buiten de pauze maximaal drie biertjes mogen drinken, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Tot voor kort stelde het bedrijf het bier gratis ter beschikking in koelkasten door het hele bedrijf.

Een organisatie van Deense werkgevers en een vakbond gaan zich over het conflict buigen. De werknemers staakten donderdag voor de tweede dag op rij.

Reageer op dit artikel