nieuws

Dansend Utrecht trekt 30.000 bezoekers

Café

De pinkstereditie van het evenement Culturele Zondag heeft maandag zo’n 30.000 bezoekers naar de Utrechtse binnenstad getrokken. Dat meldde de organisatie na afloop.

Dansend Utrecht trekt 30.000 bezoekers

Het maandelijks terugkerende evenement dat eenmalig op een maandag werd gehouden, stond geheel in het teken van dans. Het mooie weer en de vele buitenlocaties waarop dansvoorstellingen en workshops te volgen waren, zorgden volgens een woordvoerster voor de grote belangstelling.

‘Gemiddeld trekt een Culturele Zondag 6000 bezoekers, dus dit is echt een enorm succes’, aldus de zegsvrouw.

Op een vol Domplein deden honderden mensen aan het einde van de middag mee aan de U-dans, een gezamenlijk ingestudeerde dans waaraan elke bezoeker deel kon nemen. Er werd gedanst op de muziek van onder anderen de Utrechtse artiest Kyteman.

Reageer op dit artikel