nieuws

InBev wil sluiting horecapanden Sjoerd Kooistra

Café

Na Heineken heeft ook InBev de strijdbijl opgepakt tegen Sjoerd Kooistra. InBev wil vanwege huurachterstanden tien horecapanden van Kooistra sluiten. Ook wil het contracten met Kooistra ontbinden.

InBev wil sluiting horecapanden Sjoerd Kooistra

Dat meldt persbureau ANP. Volgens InBev zou een dagvaardig naar de pachter van de panden van Kooistra hebben gestuurd. Een woordvoerder van InBev bevestigt dit in het Brabant Dagblad.

Het gaat om panden in Amsterdam, Groningen, Nijmegen en Den Bosch. InBev wil niet kwijt hoe hoog de betalingsachterstand van de pachter is. InBev wil van Kooistra af, getuige de eis van contractontbinding met de horecatycoon.

De stap van InBev volgt op een probleem tussen Kooistra en een andere bierbrouwer, Heineken. Heineken zegt dat exploitanten van horecapanden van Kooistra betalingsachterstanden hebben. Daardoor heeft Heineken diverse panden in Amsterdam laten sluiten.

Kooistra zelf was afgelopen week niet bereik voor commentaar. De horecatycoon herstelt van een medische ingreep als gevolg van een steekpartij. Kooistra werd vorige week op Ibiza bij de straatroof neergestoken. Kooistra moest na het steekincident direct worden opgenomen in het ziekenhuis.

Reageer op dit artikel