nieuws

KHO heeft geldproblemen

Café

De Stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer (KHO) verkeert in financiële problemen. De organisatie, die juridische strijd voert tegen het rookverbod in de horeca, stuurt volgende week horecabedrijven een acceptgirokaart met het verzoek te doneren.

KHO heeft geldproblemen

KHO heeft volgens dagblad De Pers een negatief eigen vermogen van 320.000 euro. KHO haalde vorig jaar 214.000 euro op aan donaties van cafés en sympathisanten.

Komende week wil KHO met een brief en acceptgirokaart aan vijfduizend cafés de nodige donaties ophalen. Secretaris Wiel Maessen zegt dat in tegenstellingen tot regelmatig terugkerende geluiden KHO niet financieel wordt ondersteund door de tabaksindustrie.

Maessen zegt ervan uit te gaan dat cafés massaal de portemonnee trekken om te doneren. Hij roept cafés op die nog niet hebben gedoneerd maar wel profiteren van het werk van KHO nu wel de knip te trekken.

Maessen stelt verder dat het oneerlijk is dat de overheid en de anti-tabaklobby veel geld en dus een lange adem hebben om van KHO te winnen. ‘Wij zoeken ons recht en willen niet verliezen door gebrek aan financiën’, aldus Maessen in De Pers.

Reageer op dit artikel