nieuws

Meer schone stranden en jachthavens

Café

Er komen steeds meer schone stranden en jachthavens in Nederland. Dat valt op te maken uit het groeiend aantal Blauwe Vlaggen, een Europees keurmerk, dat aan stranden en jachthavens wordt toegekend. Dit jaar zijn het er 122 en dat is 10 procent meer dan vorig jaar.

Meer schone stranden en jachthavens

Opvallende nieuwkomer in de rij stranden is dat van Hoek van Holland. Verder zijn voor het eerst ook twee stranden van recreatieplassen in het binnenland voorzien van het keurmerk, het Betuwestrand in Beesd en Eiland van Maurik in Maurik. Er kwamen zes stranden bij zodat het totaal op 47 kwam. Het aantal schone jachthavens groeide met zes naar 75.

De Blauwe Vlag-campagne is in Nederland een initiatief van de stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). De Foundation for Environmental Education (FEE) kent de keurmerken toe. Donderdag wordt het startsein voor de campagne 2010 gegeven door het hijsen van de volgens de initiatiefnemers grootste Blauwe Vlag ter wereld (15 bij 10 meter) door VNO/NCW voorzitter Bernard Wientjes in de jachthaven Eiland van Maurik.

Reageer op dit artikel