nieuws

Nederlander naar WK Flairbartending

Café

Cocktailshaker Mads Voorhoeve (22) heeft zich in Londen tijdens de World Open wedstrijden weten te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen in de enige sport die achter de bar plaatsvindt: flair bartending.

Nederlander naar WK Flairbartending

Deze spectaculaire manier van cocktailshaken is meer en meer in opkomst onder behendige bartenders, die het luchtdansen met flessen tot kunst verheffen. Op het ritme van opzwepende muziek wordt gestunt in de stijl van de film Cocktail.

Met zijn kwalificatie heeft Voorhoeve zich in één klap gemanifesteerd binnen de top-25 van beste flairtenders van de wereld. Het is de derde keer in de geschiedenis van het flairtending dat een Nederlander zich heeft weten te plaatsen voor het prestigieuze Roadhouse World Championship, dat deelnemers trekt van over de hele wereld.

In het najaar zal in de Londense club Roadhouse worden beslist wie de wereldtitel en het prijzengeld van 10.000 pond in de wacht sleept.

Club Bitterzoek

Voorhoeve heeft jarenlange ervaring als professionele bartender in onder meer club Bitterzoet in Amsterdam, maar heeft zich pas sinds twee jaar toegelegd op het perfectioneren van flairtending. Hij traint vijf dagen per week.

Zijn coach is de wereldkampioen uit 2008, de Brit Anthony Pullen. Eind april wist Voorhoeve op magistrale wijze zijn mentor te passeren tijdens de beslissende competitie in Londen. Daar veroverde Voorhoeve een finaleplek in het veld met dertig deelnemers, waarbij de Amsterdammer overigens de jongste was.

Reageer op dit artikel