nieuws

35% bierdrinkers kiest favoriete merk ook blind

Café

Uit onderzoek onder 120 proefpersonen blijkt dat 35 procent van de bierliefhebbers ook blind zijn favoriete biermerk kiest. De stelling van SMR dat 75 procent van de consumenten hun favoriete biermerk kiezen op basis van reclame en niet op basis van smaak bleek daarmee onjuist.

35% bierdrinkers kiest favoriete merk ook blind

Het opleidingsinstituut op het gebied van marketing en communicatie onderzocht of de merkenvoorkeur door werking van de bierreclames kwam. 65 procent van de proefpersonen kon bij het blind kiezen niet hun favoriete biermerk eruit halen.

Een opmerkelijk positieve uitschieter is Heineken. Van de proefpersonen die Heineken als favoriete merk opgaven, koos 50% van hen dit merk ook met een blinddoek op.

Aan het onderzoek op 24 en 25 juni deden 120 proefpersonen mee. SMR concludeert dat merkbeleving een grote rol speelt bij het opbouwen van een merkvoorkeur. Een duidelijkere rol dan de smaakbeleving.

Reageer op dit artikel