nieuws

Bavaria noemt FIFA-actie disproportioneel

Café

Het op- en aanpakken van de ‘Bavaria babes’ in Zuid-Afrika is volgens Bavaria-directeur Peer Swinkels een disproportionele actie van de FIFA. Swinkels zegt verder dat er nog geen contact is geweest met de FIFA.

Bavaria noemt FIFA-actie disproportioneel

Swinkels liet dit weten tijdens een interview met Radio Veronica donderdagochtend. ‘Wat er in de afgelopen dagen is gebeurd, vinden wij echt een disproportionele actie van de FIFA’, aldus Swinkels.

De Brabantse bierbrouwer kwam afgelopen dagen nadrukkelijk in het nieuws door een groep meiden in oranje jurkjes op de tribune tijdens het WK-duel Nederland-Denemarken. Volgens de FIFA is hier sprake van sluikreclame. De wereldvoetbalbond wil met het aanpakken van de ‘Bavaria babes’ de officiële biersponsor Budweiser beschermen.

Swinkels zegt dat er niets ontoelaatbaars is gebeurd. ‘Wij zijn gewoon die gekke mensen uit Nederland die altijd helemaal uitgedost zijn en we hebben gekke activiteiten. En dan doet de FIFA dit. Onbegrijpelijk’.

Volgens een woordvoerder van de Nederlandse ambassade heeft Bavaria de borg betaald voor de twee Nederlandse vrouwen die vast zaten op verdenking van het ontplooien van commerciële activiteiten in een voetbalstadion.

Reageer op dit artikel