nieuws

Kroegen dag en nacht open rond tourstart

Café

Wielerfans kunnen hun hart ophalen tijdens de start van de Tour de France in Rotterdam. Cafés, clubs en restaurants in Rotterdam mogen in het eerste weekeinde van juli tot 6 uur ’s ochtends openblijven. De stad heeft daar horecagelegenheden toestemming voor gegeven.

Kroegen dag en nacht open rond tourstart

Dat meldde een gemeentewoordvoerder vrijdag. De langere openingstijden gelden in de nacht van vrijdag 2 juli op zaterdag 3 juli en van zaterdag 3 juli op zondag 4 juli.

Rotterdam is dit jaar het toneel voor de start van het grootste wielerevenement ter wereld. De proloog vindt plaats op zaterdag 3 juli. De route wordt vooral gereden op Zuid en komt onder meer over de Erasmusbrug en de Willemsbrug. Een dag later vertrekt de eerste etappe vanuit de Maasstad en gaat die via Zeeland richting België.

In de voorafgaande week vinden al allerlei activiteiten plaats, waaronder de ploegenpresentatie. Rotterdam rekent op meer dan een miljoen bezoekers. Rond de proloog en de eerste etappe worden tussen de 200.000 en een half miljoen fanaten verwacht.

Reageer op dit artikel