nieuws

Rechtbank: ‘Plassania moet acht cafés ontruimen

Café

De rechtbank van Amsterdam zegt dat er door de dood van Sjoerd Kooistra geen verandering komt in het kort geding en dat Plassania Beheer acht horecagelegenheden moet ontruimen vanwege huurachterstand.

Rechtbank: ‘Plassania moet acht cafés ontruimen

De vennootschap Plassania Beheer van wijlen Sjoerd Kooistra huurt de panden van Heineken en heeft inmiddels een achterstand in de betaling van de huur van bijna 464.000 euro, zo liet de rechtbank dinsdag weten.

‘Het overlijden van Kooistra brengt geen verandering in de uitkomst van dit kort geding’, aldus de rechtbank.

Plassania Beheer kan de ontruiming van de zaken in Amsterdam (vier), Eindhoven (twee) en Nijmegen (twee) voorkomen door het geld alsnog binnen twee weken te betalen.

Kooistra’s bedrijf had als verweer ingebracht dat het de huurachterstand mocht verrekenen met een bonuskorting die Heineken zou betalen op de afname van bier. Het klopt dat Heineken en Plassania eerder vorderingen op elkaar verrekend hebben, aldus de rechter. Maar het staat de bierbrouwer vrij ‘aan deze onverplichte praktijk een einde te maken’.

Verder stelde Plassania Beheer BV een aantal tegenvorderingen te hebben op Heineken. De rechter vindt die echter niet aannemelijk. De vordering van Plassania die gaat over huur die Heineken moet betalen voor een aantal andere horecazaken, wees de rechter ook af. Anders dan Plassania Beheer mag Heineken zich wel beroepen op opschorting, omdat uit eerdere rechterlijke uitspraken al is gebleken dat Plassania niet aan betalingsverplichtingen heeft voldaan.

Reageer op dit artikel