nieuws

‘Rookvrije horeca moet beter gehandhaafd

Café

Het verbod om niet te roken in cafés moet in Nederland beter worden gehandhaafd. Dat heeft Barbara Zolty van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woensdag gezegd tijdens een congres van antirookorganisatie STIVORO.

‘Rookvrije horeca moet beter gehandhaafd

Zolty vindt ook dat de reclame op verkooppunten verder moet worden beperkt.

Het aantal rokers in Nederland is sinds 2004 niet meer gedaald. In Nederland rookt zeker 28 procent van de mensen, terwijl dat percentage bijvoorbeeld in Engeland op 21 ligt en in het Amerikaanse Californië op 14. STIVORO had daarom op het congres buitenlandse experts uitgenodigd om advies te geven.

In Nederland staat het rookverbod voor de horeca onder druk. Zo pleitte PvdA-lijsttrekker Job Cohen er tijdens de verkiezingscampagne nog voor om het rookverbod in kleine cafés, zonder personeel, op te heffen.

Reageer op dit artikel