nieuws

Heineken wil door met Kooistra-zaken

Café

Bierbrouwer Heineken heeft ‘niet de intentie om alle kroegen van het bedrijf van Sjoerd Kooistra te sluiten’. Dat heeft een woordvoerder van Heineken donderdag laten weten. Eerder maakte de bierbrouwer al bekend voorlopig de juridische acties tegen de maandag overleden horecamagnaat op een laag pitje te zetten.

Heineken wil door met Kooistra-zaken

Het bierconcern en Kooistra lagen al maanden overhoop over achterstallige betalingen. Afgelopen dinsdag besloot de kortgedingrechter in Amsterdam dat het bedrijf van Kooistra acht horecagelegenheden in Amsterdam, Nijmegen en Eindhoven moet ontruimen. Heineken voert dit vonnis niet direct uit en gaat over enkele weken weer praten met de erven van Kooistra.

‘Maar in de tussentijd staan we open voor iedereen die een oplossing wil aandragen’, aldus een zegsman van de bierbrouwer.

Drie van de acht uitgaansgelegenheden die Heineken kan ontruimen, bevinden zich in Amsterdam. De gemeente Amsterdam liet donderdag in een reactie echter weten zich, ondanks de oproep van Heineken, ‘vooralsnog niet geroepen te voelen’ zich in het geschil tussen Kooistra en de bierbrouwer te mengen.

Reageer op dit artikel