nieuws

Horeca verheugt zich op avondpot

Café

De Nederlandse horeca verheugt zich enorm op de halve finale van Nederland tegen Uruguay. Tot nu toe was het al ‘lekker druk’ in de café’s, maar met een avondwedstrijd voor de boeg en naar verwachting lekker weer rekent de horeca op een topavond.

Horeca verheugt zich op avondpot

Hoeveel extra omzet een dergelijke pot in de avond met mooi weer genereert, is volgens een woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) moeilijk te zeggen. ‘We meten dat niet.’ Wel rekent KHN op massaal bezoek in wat de organisatie WK-café’s noemt. ‘Café’s die mooi oranje zijn aangekleed en uitgerust met grote schermen.’ Het mooie weer helpt mee. ‘Het is dorstig weer.’

Hoe verder Nederland in het toernooi komt, des te beter het is voor de horeca. ‘We zien traditioneel dat hoe verder Nederland in een toernooi komt, hoe meer mensen in het café gaan kijken. We hebben hoge verwachtingen, zeker gezien het tijdstip van de wedstrijd.’ Nederland speelde in het toernooi tot nu toe drie keer onder werktijd.

Reageer op dit artikel