nieuws

Kleine brouwers houden Open Dag

Café

Zaterdag 25 september vindt de eerst Open Brouwdag plaats. De kleine bierbrouwers van het land zetten die dag allemaal de deuren open.

Kleine brouwers houden Open Dag

Een groot deel van de kleine Nederlandse brouwers heeft zich verenigd in het KBC. Het Klein Brouwerij Collectief organiseert zaterdag 25 september een open dag bij een groot aantal van de aangesloten leden.

Die dag wordt er bier gebrouwen, kunnen de brouwerijen bezocht worden en – natuurlijk – kunnen de bieren geproefd worden. Ook de licentiebrouwers (brouwers die geen eigen brouwerij hebben maar het bier naar eigen receptuur elders laten brouwen) zullen in hun eigen regio brouwdemo’s en andere activiteiten verzorgen.

Vanaf half augustus wordt op de website van het KBC, www.kleinbrouwerijcollectief.nl, een lijst

gepubliceerd met de deelnemende KBC-leden, de locaties en de programma s. Op tientallen locaties in het land zullen brouwerijen open zijn die dag.

Het Nederlandse speciaalbier zit in de lift. Het aantal KBC-leden is de laatste jaren gestegen tot bijna zestig. Daarnaast is een tiental kleinere brouwers (nog) geen lid. Er wordt volgens het KBC wel naar gestreefd deze brouwers ook aan de Open Dag deel te laten nemen.

Reageer op dit artikel