nieuws

Heineken sluit 17 Kooistra-panden in Groningen

Café

Heineken gaat volgens het Dagblad van het Noorden zeventien panden in Groningen van de overleden horecatycoon Sjoerd Kooistra sluiten. Er zou politie-assistentie zijn aangevraagd bij het uitvoeren van de operatie.

Heineken sluit 17 Kooistra-panden in Groningen

De pachters en huurders zouden zijn geïnformeerd over de sluiting. Heineken wil de horecazaken van Sjoerd Kooistra sluiten op grond van het vonnis van de rechtbank van Groningen. De bierbrouwer zegt nog flinke huursommen tegoed te hebben.

Een woordvoerder van Heineken heeft laten weten dat de sloten van de zeventien panden worden vervangen. Van een feitelijke ontruiming zou geen sprake zijn. De actie wordt volgens de regionale krant vrijdag uitgevoerd.

Advocaat Oscar Hammerstein is kwaad over de handelwijze van Heineken. In De Telegraaf stelt hij dat de brouwer nog in gesprek was over een regeling. Daarnaast zou Heineken eerder hebben aangegeven niet tot ontruiming over te willen gaan.

Reageer op dit artikel