nieuws

Mede-oprichter Ton Wurtz weg bij KHO

Café

Penningmeester Ton Wurtz van Stichting Red de Kleine Horeca-ondernemer (KHO) is opgestapt. Wurtz, die de stichting twee jaar geleden oprichtte, zegt niet meer van toegevoegde waarde te zijn voor de organisatie.

Mede-oprichter Ton Wurtz weg bij KHO

Volgens Wurtz is het tijd voor een frisse wind. ‘Ik heb mijn bijdrage geleverd. Ik heb de stichting opgezet en ben de rechtszaken rondom het rookverbod bij De Kachel en Victoria gestart. Na ruim twee jaar was het enthousiasme niet weg, maar het gevoel om nog van toegevoegde waarde te zijn wel’, aldus Wurtz, die nog wel actief blijft voor Stichting Rokers Belangen.

Wurtz is opgevolgd door Miep van Diggelen. Het vertrek van Wurtz heeft volgens secretaris Wiel Maessen niets te maken met berichten eerder dit jaar over financiële problemen bij de stichting. Volgens Maessen is er een ‘aardige ontwikkeling’ gaande op dit gebied, zonder op dit moment hierop een toelichting te kunnen geven.

Stichting Red de Kleine Horeca-ondernemer voert nog altijd strijd tegen het rookverbod in kleine horecazaken. ‘Cassatie van De Kachel in Groningen is in de wacht. Verder lijkt de rechtelijke macht het niet zo goed meer te weten en af te wachten op de politiek. PVV en VVD hebben eerder gezegd open te staan voor een uitzonderling op het rookverbod voor kleine horecazaken. We wachten af’, aldus Maessen.

Reageer op dit artikel