nieuws

Rookminister’ Ab Klink stapt op

Café

Een van de meest besproken personen in de horeca, minister Ab Klink, stapt op. Dat heeft de demissionair minister, die vaak in het nieuws kwam vanwege het rookverbod, maandag via kamervoorzitter Gerdi Verbeet laten weten.

Rookminister’ Ab Klink stapt op

Volgens Klink is er een onwerkbare situatie ontstaan na alle gebeurtenissen van de afgelopen week. In een verklaring laat Klink weten dat de basis voor samenwerking is aangetast.

Ab Klink werd in 2007 minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet Balkenende IV. De afgelopen jaren was hij met grote regelmaat in het nieuws vanwege de de invoering van en problemen met het rookverbod in de horeca.

Stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer (KHO) laat in een eerste reactie weten gemengde gevoelens te hebben over het plotselinge vertrek van Klink. ‘Aan de ene kant is het jammer want hij zocht de laatste tijd naar mogelijkheden. Anderzijds was hij erg koppig zonder rekening te houden met kleine horecabedrijven. Ik heb gemengde gevoelens bij dit nieuws’, aldus Ton Wurtz van KHO.

Reageer op dit artikel