nieuws

Terugdraaien rookverbod is onverteerbaar

Café

Clean Air is verontwaardigd over het plan om het rookverbod voor kleine cafes op te heffen. Gisteren bleek dat het komende kabinet dit in het concept-regeerakkoord heeft staan. Clean Air vindt dat de niet-rokers hierdoor ‘in de kou gezet worden’ en vraagt zich af of het plan uit te voeren is.

Terugdraaien rookverbod is onverteerbaar

Dat meldt Novum. Clean Air Nederland zegt dat de opheffing van het rookverbod voorbij gaat aan de belangen van zeventig procent van de bevolking van vijftien jaar en ouder, die niet rookt. Eerder dit jaar heeft het Gerechtshof in Arnhem nog bevestigd dat het rookverbod ook geldig is voor kleine cafés zonder personeel.

De anti-rookvereniging vraagt zich ook af of zo’n ‘afgezwakt rookverbod’ te handhaven is. In de praktijk zou het betekenen dat de controleurs van de nVWA voortdurend moeten nagaan of een café al dan niet een eenmanszaak is.

Gisteren werd bekend dat de fracties van VVD, PVV en CDA het opheffen van het rookverbod voor kleine cafes in hun concept-regeerakkoord hebben staan.

Reageer op dit artikel