nieuws

Boek over leven van Sjoerd Kooistra

Café

Er komt een boek over de voormalige grootverpachter Sjoerd Kooistra. Twee journalisten van de zakenglossy Quote werden aan ‘De zaak-Kooistra’, waarin het verhaal wordt verteld van de vorig jaar overleden cafétycoon.

Boek over leven van Sjoerd Kooistra

Hoe kon zijn imperium zo groot worden en waarom stortte het uiteindelijk in? En hoe letterlijk moeten we de uitspraak van Kooistra’s advocaat Oscar Hammerstein nemen: ‘Heineken heeft hem vermoord’.

Dat zijn de hoofdvragen waarin De zaak-Kooistra antwoord op wil geven. Het boek wordt geschreven door Henk Willem Smits en Joost van Kleef, twee journalisten van Quote. Quote volgde Kooistra vanwege zijn geschatte vermogen van 130 miljoen euro op de voet. Sjoerd Kooistra pleegde 28 juni 2010 zelfmoord.

Reageer op dit artikel