nieuws

Drugshonden later in Enkhuizen en Medemblik

Café

De gemeenten Enkhuizenen Medemblik zeggen dat het nog wel weken kan duren voordat drugshonden worden ingezet in de horeca. Afgelopen week ontstond er beroering over het plan om honden in te zetten in West-Friesland om horecagasten te laten controleren door ‘levende detectiepoortjes’.

Drugshonden later in Enkhuizen en Medemblik

Gemeentes in West-Friesland willen met de inzet van honden het drugsbezit onder horecabezoekers terugdringen. De hondeninzet valt onder het project ‘West Frisland’.

Cafébazen zijn inmiddels per brief geïnformeerd over de inzet van drugshonden. De horecazaken mogen zelf bepalen of ze meedoen aan het project. Wie niet meedoet, moet rekening houden op verscherpte controles op het verstrekken aan drank onder jonge bezoekers.

Reageer op dit artikel