Kooistra's Dante in Amsterdam weer open

Kooistra's Dante in Amsterdam weer open

Dante, de kroeg van voormalig horecatycoon Sjoerd Kooistra, in Amsterdam is weer open. Het beroemde café aan de Spuistraat in Amsterdam zat sinds april 2010 op slot. Martin Nijdam, destijds de pachter, draaide toen zelf de deur dicht vanwege een conflict met brouwer Heineken. De UHM groep geeft Dante nu een nieuwe start.

Dante heeft nu in de UHM groep van Niels Reijers en Colette van Eembergen een nieuwe exploitant gevonden. Het pand is in handen van een particulier wiens naam niet bekend gemaakt wordt.

Reijers en Van Eembergen zijn ondernemers die elders in de stad ook al diverse zaken bezitten waaronder Gustavino aan de Zuidas en Herengracht Bar & Grill aan de Herengracht. Ook de hotels Patou en Agora zijn eigendom van de UHM groep. Net als Brasserie Stijl in Laren.

Dante, met terras aan de Spuistraat én de Singel, is heringericht door Estida en omgevormd tot een New York Style Brasserie. Centraal in het nieuwe Dante is een mahoniehouten bar met een tinnen blad, speciaal gemaakt in Frankrijk. De caféfunctie van Dante is gelegen op de begane grond, op de vide bevindt zich het restaurantgedeelte met bijbehorende open keuken.

Niels Reijers en Colette van Eembergen hebben zich alleen ontfermd over Dante. Ze blazen niet meerdere kroegen uit de Kooistra-boedel nieuw leven in.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.