nieuws

Club Jimmy Woo decor voor WK bartending

Café

Club Jimmy Woo in Amsterdam is maandag 28 februari het decor voor de wedstrijd Beste Bartender ter wereld. Landgenoot Timo Janse won vorig jaar; dit jaar staat er geen Nederlander in de finale.

Club Jimmy Woo decor voor WK bartending

Er zijn acht finalisten die het tegen elkaar opnemen tijdens de Bols Around The World-competitie. De winnaar mag zich een jaar ‘Bols Cocktail Master’ noemen.

De wedstrijd werd afgelopen jaar gewonnen door de Nederlander Timo Janse. Zijn ‘Breakfast Club Fluff’ met Bols Parfait Amour, Bols Genever, vers citroensap, room, eiwit en huisgemaakte limonade was volgens de professionele jury de beste cocktail.

De finalisten dit jaar zijn Hirohito Arai uit Japan, Dennis Nam uit Zuid-Korea, Oscar Quagliarini uit Italië, Frank Hagendorn uit Duitsland, Bill Bewsher en Daniel Gregory uit Australië en John S. Pomeroy Jr. en H. Joseph Ehrmann uit de Verenigde Staten.

Een Japanse filmploeg komt speciaal voor de wedstrijd naar Amsterdam om de Japanse finalist op de voet te volgen.

Cocktail

De acht finalisten worden beoordeeld door een vooraanstaande internationale vakjury, bestaande uit Wayne Collins, Dylan Howarth, John Lermayer en Shinn Araki. Zij letten onder andere op presentatie, uitstraling en creativiteit. Het thema van dit jaar is ‘Mix your way into cocktail heaven’

Bols is mede-oprichter van The International Bartender Association. Ook startte het de Bols Bartending Academy, waar jaarlijks bartenders worden opgeleid. Het is de vijfde keer dat Bols bartenders uit de hele wereld uitdaagt de beste cocktail te mixen.

Reageer op dit artikel