nieuws

Top-100 cafés starten stickeractie

Café

De rookvrije cafés uit de Café Top 100 van Misset Horeca zijn een stickeractie gestart. Middels de sticker op de deur willen de rookvrije cafés aan gasten laten weten dat er niet wordt gerookt in het café.

Top-100 cafés starten stickeractie

Het idee voor de stickeractie ontstond eind januari toen Robert Michielsen van Anvers in Tilburg (nummer elf in de Café Top-100 van Misset Horeca) pleitte voor een rookvrije ranglijst. Alle bedrijven uit de lijst hebben een sticker ontvangen.

Op de sticker staat de tekst: ‘Top 100 café én Rookvrij. Welkom.’ Daaronder in kleine letters (niet op de foto): ‘Deze boodschap is een initiatief van alle rookvrije cafés uit de Misset Horeca Café Top-100. U kunt in dit café gegarandeerd rookvrij genieten. Welkom!’

Rookcafés weren

Michielsen vindt dat cafés die het rookverbod overtreden, geweerd moeten worden in de Café Top-100. Volgens Michielsen is dat logisch en eerlijk voor de ondernemers die zich wel aan de wet houden.

De jury van de Café Top-100 overweegt om de Café Top-100 alleen te laten bestaan uit rookvrije cafés. Dit jaar bestaat de lijst naar verwachting van de jury nog uit een paar cafés waar wordt gerookt, maar in 2012 wil de jury een rookvrije ranglijst.

Praat mee

In onze Misset Horeca Group op LinkedIn is een discussie gestart over dit onderwerp. Praat mee en geef je mening over een mogelijke rookvrije Café Top-100. Wel even inloggen op LinkedIn.

Reageer op dit artikel