nieuws

Amsterdam krijgt eerste binnenstad-Starbucks

Café

De eerste vestiging van Starbucks buiten een station of luchthaven Schiphol opent dit voorjaar in de binnenstad van Amsterdam. In de zomer volgt een tweede locatie. De Amerikaanse koffieketen heeft al zes zaken in Nederland maar nog geen enkele buiten een station of luchthaven.

Amsterdam krijgt eerste binnenstad-Starbucks

In de zomer van 2007 zette Starbucks voor het eerst voet aan land met de opening van een filiaal op luchthaven Schiphol in samenwerking met HMS Host. In datzelfde jaar kwamen er daar twee bij. Deze locaties bevinden zich zowel voor- als achter de douane.

Vervolgens was het de beurt aan stations in Utrecht, Amsterdam en Leiden waarvoor Starbucks een deal sloot met Servex. Voor die tijd had Starbucks in Nederland een koffiebranderij en was het Europese hoofdkantoor gevestigd in Amsterdam.

Voor locaties in binnensteden zocht de koffieketen altijd nog een partner, maar Starbucks lijkt deze uitbreiding nu toch solo te zijn aangegaan.

Starbucks Amsterdam

Volgens een woordvoerder komt een van de twee nieuwe zaken in de Beethovenstraat in chique Amsterdam-Zuid, waar de tweede stadsvestiging komt, is nog niet bekend. Ook is nog niet bekend of en wanneer de opening van verkooppunten buiten de stations en de luchthaven een vervolg krijgt.

In de nazomer van 2008 liet Starbucks al weten zich graag in de Nederlandse binnensteden te willen vestigen. De Amerikaanse keten zocht daar destijds een goede partner voor.

De koffieketen gaf destijds ook aan in ieder geval op de belangrijke stations aanwezig te willen zijn. Na Utrecht, Amsterdam en Leiden zijn daar nog geen steden bijgekomen.

Reageer op dit artikel