nieuws

Horeca minder in de fout tijdens carnaval

Café

Horecaondernemers zijn tijdens carnaval minder vaak in de fout gegaan met het schenken van alcohol aan te jonge gasten dan vorig jaar. De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) laat weten dat organisatoren en ondernemers extra maatregelen hadden genomen om te voorkomen dat alcohol aan te jonge kinderen zou worden verstrekt.

Horeca minder in de fout tijdens carnaval

Van de 158 bedrijven die dit jaar door controleurs van de nVWA zijn bezocht, is bij vijftien bedrijven een boete en bij twee bedrijven een schriftelijke waarschuwing verstrekt. In 2010 kregen achttien van de 141 gecontroleerde bedrijven een boete en vijf een schriftelijke waarschuwing.

De nVWA constateert dat er tijdens de carnavalsfestiviteiten regelmatig met polsbandjes werd gewerkt en leeftijdsgrenzen extra werden aangeduid. In een specifiek geval was speciaal personeel ingehuurd om toezicht te houden op het doorgeven van alcohol aan kinderen onder de zestien jaar. Ook werd in enkele gevallen de leeftijd van de jongere geautomatiseerd vastgesteld door het scannen van de identiteitskaart.

Naast de leeftijdsgrenzencontrole werd er in de horeca ook opgetreden bij het negeren van het rookverbod. Hiervoor zijn acht boetes uitgedeeld.

Reageer op dit artikel