nieuws

Horeca wil ingaan zomertijd negeren

Café

Horecaondernemers in Zandvoort en Haarlem willen de nachtelijke overgang van winter- naar zomertijd en andersom negeren. Ze vinden het verwarrend voor hun klanten en het brengt volgens hen praktische problemen met zich mee.

Horeca wil ingaan zomertijd negeren

De afdelingen Zandvoort en Haarlem van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben een brief gestuurd aan de gemeentebesturen in beide plaatsen. Ze vragen medewerking van de gemeenten bij hun voorstel.

Voor de horecaondernemers en de gasten, maar ook voor de handhaving van de sluitingstijden, is het volgens hen duidelijker om de aanpassing van zomer- en wintertijd in de desbetreffende nachten te negeren.

Voor het aantal uren dat de bedrijven open zijn, maakt het niets uit, stelt Ivo Berkhoff, regioadviseur van KHN. ‘Bij de overgang van zomer- naar wintertijd zouden bedrijven een uur eerder dicht moeten. Wij zeggen: laat het nu gewoon doorlopen, dat is wel zo gemakkelijk. Bij de overgang naar de wintertijd zou je eigenlijk een uur langer hebben. Dan compenseer je het weer’, aldus Berkhoff.

Reageer op dit artikel