nieuws

Spektakel op Latte Art Finale

Café

Maandag 16 november vindt de finale plaats van het Dutch Latte Art Championship 2009. Tien finalisten nemen het tegen elkaar op. Creatief met melk, in de Rotterdamse Maassilo.

Spektakel op Latte Art Finale

Koffie met melk is populair in de horeca. Het aandeel cappuccino’s en Koffie’s Verkeerd is dan ook groot. De laatste jaren heeft een groot aantal Barista’s zich bekwaamd in Latte Art. Het maken van figuurtjes op de opgeschuimde melk. Maandag 16 november vindt het Dutch Latte Art Championship 2009 plaats in de Rotterdamse Maassilo. Eén van de meest toonaangevende kampioenschappen op het gebied van koffie in Nederland. De winnaar vertegenwoordigt Nederland tijdens de wereldkampioenschappen Latte Art 2010 in Londen.

Finalisten

Hartjes, blaadjes. Bijna ieder figuur is tegenwoordig denkbaar in de melk. Tijdens meerdere voorrondes hebben de volgende finalisten zich weten te plaatsen in de strijd om de Nederlandse titel: Rawa Gebnemeshel (MobiCcino), Coen van Sprong (Lebkov), Yakup Aydin (Illy), Frans van den Berg (Barista Brothers), Esther Maasdam (MobiCcino), Onno van Zanten / regerend Latte Art kampioen (Barista Support), Anne-Jan Bakker (Babo Café) en Claudie Donderwinkel (Peeze).

Volgens Onno van Zanten, de kampioen van 2008, speelt bij de wedstrijd niet alleen spanning een rol. “De voorbereiding kost veel tijd, energie en geduld. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen dus. Maar het belangrijkste is om jezelf te blijven, ondanks dat je onder felle lampen en voor camera’s én een paar honderd mensen staat.”

Dutch Latte Art wordt georganiseerd door de onafhankelijke Stichting Dutch Coffee Promotion (DCP). Met deze wedstrijd wil de stichting de bereiding van specialty koffie promoten en meer nadruk leggen op de educatie van barista’s en bartenders.

Zelf aan de slag met latte-art?

Bekijk dan hieronder een aantal filmpjes.

Reageer op dit artikel