nieuws

Studenten verzinnen slot voor jassen

Café

Studenten hebben een oplossing bedacht tegen diefstal van jassen in horecabedrijven zonder bemande gaderobe. Het gaat om een jashaak met slot. Na een avondje stappen zonder jas naar huis, is volgens de studenten niet meer nodig.

Studenten verzinnen slot voor jassen

JOS, Jas op Slot, is een project van negen eerste jaars studenten van de opleiding Small Business & Retail Management uit Amersfoort. De eigen ervaring van een gestolen jas na een avond uitgaan, vormde de bron voor het nieuwe product.

Het gaat om een jashaak die op slot kan zodat een jas niet eenvoudig meegegrist kan worden. ‘De jas van de haak trekken, is niet mogelijk. Dan trek je de jas echt kapot. Ook zonder lusje aan de jas werkt onze kapstok,’ zeggen de studenten in een interview tegenover RTV Utrecht.

De rubberen binnenbekleding van de haak beschermt de jas.

Reageer op dit artikel