nieuws

Horeca Arnhem tegen betaald avondparkeren

Café

Restaurants en cafés in de binnenstad van Arnhem vrezen omzetverlies wanneer betaald avondparkeren tot elf uur wordt ingevoerd. De horeca denkt dat mensen Arnhem hierdoor zullen mijden en in buurtgemeenten op stap gaan.

Horeca Arnhem tegen betaald avondparkeren

Wethouder Martijn Leisink van de gemeente Arnhem denkt dat het negatieve scenario zoals geschetst door de horeca, wel mee zal vallen.

In De Gelderlander zegt Leisink: ‘We willen naar parkeren op straat voor 2,50 per uur in het centrum tegenover 2,16 euro per uur in een parkeergarage. Zo willen we een beweging op gang brengen van de auto op straat naar de veilige, bewaakte garages. Dat is goed voor het straatbeeld, vermindert de overlast rond parkeren en vandalisme rond auto’s’.

Arjen de Vries van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Arnhem wijst naast de nadelige gevolgen van het betalen voor avondparkeren ook op het feit dat door het plan Rijnboog de binnenstad op de schop gaat.

‘Al dit soort zaken komen hard aan in een sector die al door de economische crisis en de nasleep van het rookverbod is geraakt. Een groot aantal horecabedrijven ging failliet, een groot aantal heeft flink moeten interen’, aldus De Vries in de regionale krant.

Reageer op dit artikel