nieuws

Nieuwe exploitant voor Kooistra-kroeg Dantzig

Café

Lloyd Vandenberg gaat met ingang van 1 mei verder met het Amsterdamse Café Dantzig. Heineken heeft het café in de Stopera uit handen genomen van Martijn Nijdam, een voormalige medewerker van wijlen Sjoerd Kooistra en een nieuwe exploitant gezocht.

Nieuwe exploitant voor Kooistra-kroeg Dantzig

Na de zomer wordt Dantzig omgedoopt tot Amstelhoeck en zal er ook verbouwd worden. Nu wil Vandenberg niets missen van het terrasseizoen. Amstelhoeck moet voor Amstel worden wat Heineken Hoek op het Leidseplein is voor Heineken.

Glendale

De nieuwe exploitant Lloyd Vandenberg heeft met zijn Glendale Group al meedere horecabedrjiven op de luchthaven Schiphol. Zo runt hij onder meer Wings Food & Drinks in de oude verkeerstoren op Schiphol-Oost.

Volgens het Parool wil Vandenberg de zaak strakker inrichten. ‘Het is nu nog echt oude Kooistra stijl, met tierlantijnen, krullen en knopjes.’ Hij mikt op een zo breed mogelijk publiek. Dat moet wel op zo’n locatie.’

Sjoerd Kooistra

Het pand waarin Dantzig is gevestigd, is eigendom van de gemeente Amsterdam en wordt door Heineken gehuurd. Het café was in handen van Kooistra maar omdat het formeel op naam van een bedrijf van Nijdam en zijn vrouw stond, bleef Dantzig buiten de faillissementsperikelen na het overlijden van Sjoerd Kooistra vorig jaar zomer.

Reageer op dit artikel