nieuws

Starbucks waarschuwt voor koffieprijs

Café

De Amerikaanse koffiegigant Starbucks heeft de winst in het afgelopen kwartaal fors zien toenemen. De onderneming waarschuwt echter tegelijkertijd voor de effecten van de stijgende kosten van grondstoffen.

Starbucks waarschuwt voor koffieprijs

De nettowinst van Starbucks in de drie maanden tot 3 april bedroeg 26,6 miljoen dollar, een toename van 20 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet nam met 10 procent toe tot 2,8 miljard dollar. De onderneming waarschuwde echter dat het effect van de prijsstijgingen bij grondstoffen dit jaar hoger zal uitvallen dan eerder was voorspeld.

Prijzen niet vol te houden

Topman Howard Schultz heeft zorgen over de voortdurend stijgende prijzen van koffie op de wereldmarkt. Hij hoopt echter op de wat langere termijn op een daling. ‘De huidige prijzen zijn niet vol te houden, dus hopelijk komen ze snel weer op een normaler niveau terecht’, vertelde Schultz journalisten in Zuid-Korea. Daar gaat Starbucks de komende vijf jaar het aantal winkels verdubbelen tot zevenhonderd. Schultz was ook positief over de ontwikkelingen in China, dat traditioneel als een theeland geldt.

Reageer op dit artikel