nieuws

Strandtent waarschuwt voor hond achterlaten in auto

Café

Strandtent La Cantina in Scheveningen is een actie gestart om hondenbezitters te waarschuwen hun dier niet in de auto achter te laten. La Cantine heeft een bord geplaatst met daarop de tekst ‘laat uw hond niet in de auto’.

Strandtent waarschuwt voor hond achterlaten in auto

Het gaat om een initiatief van La Cantina is samenwerking met de Hondenbescherming. ‘Honden kunnen niet zweten zoals mensen en een warme auto kan daardoor fataal zijn voor de hond. Vorig jaar overleden vijf honden. Daarom is dit bord ontwikkeld’, aldus Just de Wit van de Hondenbescherming.

De Scheveningse strandtent La Cantina heeft het bord op haar terras gehangen om strandbezoekers te attenderen op het gevaar. ‘En op ons schaduwrijke terras zijn honden altijd welkom’, aldus de eigenaar van La Cantina.

Reageer op dit artikel